Het aantal wallets met meer dan 1 miljoen dollar aan bitcoin is dankzij de koersstijgingen in 2023 verdrievoudigd. In totaal gaat het nu om 81.000 wallets die meer dan 1 miljoen dollar aan bitcoin bezitten. Daar zitten de miljonairs op de beursplatformen dus nog niet bij.

Data van BitInfoCharts laat zien dat het aantal adressen met meer dan 1 miljoen dollar aan Bitcoin is toegenomen van 23.795 stuks op 1 januari naar 81.925 stuks op dit moment.

Bron: BitInfoCharts

Meer bitcoin-miljonairs

Overigens is het getal van 81.925 stuks niet het toaal. Er zijn waarschijnlijk een stuk meer bitcoin-miljonairs, omdat hier natuurlijk de beursplatformen en financiële instituties niet bijzitten.

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) beheert bijvoorbeeld ruim 600.000 bitcoin en onder de aandeelhouders van dat fonds zullen ook een aantal bitcoin-miljonairs zitten.

Vergelijkbare data van Glassnode toont dat het aantal adressen met meer dan 1 miljoen dollar aan bitcoin piekte tijdens de all-time high van bitcoin van november 2021. Op 9 november 2021 waren er 112.573 adressen met meer dan 1 miljoen dollar aan bitcoin.

Ondertussen groeit ook het aantal “wholecoiners,” wallets met een balans van tenminste 1 bitcoin. Op dit moment zijn er 1.018.015 wallets met tenminste 1 bitcoin, wat een stijging van 4 procent markeert ten opzichte van 1 januari 2023.

Zo blijft het HODL-leger van bitcoin dus ook groeien.

HODLers profiteren van koersdalingen bitcoin

De data van Glassnode toont dat HODLers vooral profiteerden van de koersdalingen die we in 2022 zagen vanaf april tot december van dat jaar. In die maanden accumuleerden mensen gigantische hoeveelheden bitcoin, ondanks dat de koersen bleven dalen.

Op het moment van schrijven gaat bitcoin voor 37.200 dollar over de toonbank, wat een behoorlijke stijging markeert vanaf het dieptepunt van 15.500 dollar dat in november 2022 nog werd aangetikt na het omvallen van FTX.

Daar eindigt het optimisme niet, want volgens James Seyffart van Bloomberg is de kans ongeveer 90 procent dat we voor 10 januari 2024 een Spot Bitcoin ETF hebben in de Verenigde Staten.

Ondanks het bullish sentiment zijn nog niet alle analisten overtuigd van een nieuwe bullrun voor bitcoin. Met name het macro-economische klimaat is volgens veel analisten nog een aspect waar verandering nodig is, voordat we de weg omhoog definitief kunnen inslaan.


The post Aantal bitcoin-miljonairs verdrievoudigd in 2023 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.