Michael Saylor, directeur van MicroStrategy, zegt dat bedrijven Bitcoin kunnen gebruiken om hun kapitaal te behouden en aandeelhouderswaarde te creëren.

Hij denkt dat bedrijven dit kunnen doen door hun balansen te gebruiken om Bitcoin te kopen. Dit zou de bedrijven kunnen helpen om te ontsnappen aan de destructieve cyclus van ‘dure overnames, buybacks, dividenden en schulden.’

Gebruik regulering om Bitcoin te kopen

Saylor zegt dat de zich ontwikkelende crypto-regulering bedrijven in staat zou stellen Bitcoin op de lange termijn te gebruiken als belegging. Hij denkt dat dit bedrijven ook zou helpen om aandeelhouderswaarde te creëren met hun balansen.

Er is namelijk een groot dilemma, eentje die de hele markt in zijn greep houdt: Er zijn een paar grote bedrijven die al het rendement genereren voor aandeelhouders. Saylor denkt dat Bitcoin bedrijven kan helpen om aandeelhouderswaarde te creëren, zelfs als ze niet tot de elite behoren.

Bitcoin wordt steeds belangrijker op balans

Saylor zegt dat het geheim van zijn bedrijf MicroStrategy is dat ze zowel hun balans als hun winst en verlies (PnL) optimaal benutten. Hij merkt op dat zijn bedrijf meer dan 5 miljard dollar aan activa op de balans heeft staan, en dat Bitcoin drie tot vier keer zo hoog groeit als de kapitaalkosten.

In de toekomst zullen andere bedrijven hun balansen als activa gaan gebruiken in plaats van als passiva voorspelt Saylor. Hij denkt dat het huidige boekhoudsysteem bedrijven aanmoedigt om kredieten en staatsschulden te gebruiken. De opbrengsten van deze schulden zijn echter niet hoog genoeg om de kapitaalkosten te dekken.

Saylor denkt dat dit systeem ertoe leidt dat bedrijven misleidende acquisitiestrategieën, het terugkopen van eigen aandelen en belastbare dividenden volgen. Dit maakt het voor bedrijven moeilijk om groot kapitaal aan te houden en de kosten te dekken die voortvloeien uit het algemene aandeelhoudersrendement.

Zijn bedrijf heeft zelf de infrastructuur om Bitcoin te kopen en te bewaren. Microstrategy is een techbedrijf dus de kennis was al aanwezig. Andere bedrijven zouden kunnen wachten op de lancering van een Bitcoin ETF.

The post Aandeelhouders tevreden houden? Koop Bitcoin, zegt Michael Saylor appeared first on BLOX | Nieuws.