PayPal heeft op maandag zijn eigen stablecoin, PYUSD, gelanceerd. De stablecoin is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en kan worden gebruikt om online te betalen en te investeren in cryptocurrency.

De lancering van de PYUSD is een belangrijke stap voor PayPal, maar het leidt ook tot zorgen bij congreslid Maxine Waters. Waters, de voorzitter van de Financial Services Committee in het Huis van Afgevaardigden, is bezorgd dat de PYUSD niet goed gereguleerd is.

Zorgen voor 435 miljoen klanten van PayPal

‘Ik ben diep bezorgd dat PayPal heeft gekozen om zijn stablecoin te lanceren terwijl er nog geen federale regelgeving is,’ zei de 84-jarige Waters in een verklaring. ‘Gezien de omvang en reikwijdte van PayPal is federale toezicht en handhaving van zijn stablecoin-activiteiten essentieel.’

Waters wijst erop dat PayPal 435 miljoen klanten heeft over de hele wereld. Dat is meer dan alle grote banken in de Verenigde Staten samen. Waters is bang dat een faillissement van PayPal grote gevolgen kan hebben voor zijn klanten.

Stablecoin van PayPal moet gereguleerd worden

Waters roept op tot federale regelgeving voor stablecoins. Ze wil dat de Federal Reserve toezicht houdt op stablecoin-uitgevers en dat er eisen worden gesteld aan de reserves die stablecoins ondersteunen.

‘Stablecoins introduceren een nieuw type valuta, wat de noodzaak van federale regelgeving onderstreept.’ De Federal Reserve, onze centrale bank die verantwoordelijk is voor het monetaire beleid en de geldhoeveelheid, moet in staat zijn haar rol te vervullen.’

Stablecoin ruilen voor Bitcoin of Ethereum

De lancering van de PYUSD is een belangrijke stap voor PayPal, maar het leidt ook tot politieke onzekerheid. Het is nog niet duidelijk of de federale regering met regelgeving zal komen voor stablecoins.

De stablecoin zal worden beheerd door Paxos Trust, een in New York gevestigde crypto financiële dienstverlener, en de waarde ervan zal sterk worden ondersteund door deposito’s in Amerikaanse dollars, samen met kortlopende staatsobligaties en soortgelijke contante activa.

Klanten kunnen binnen het netwerk van PayPal hun PYUSD omzetten in dollars en Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin.

The post 84-jarige politicus bekritiseert stablecoin PayPal vanwege gebrekkig toezicht appeared first on BLOX | Nieuws.