Deze zondag werd de Ripple (XRP) community opgeschud door een onverwachte instroom van 400 miljoen nieuwe XRP tokens. Vanwege de ongebruikelijke timing en cryptische memo van de transactie zijn veel investeerders gaan speculeren over een mogelijke crypto bull run binnen de Ripple koers.

Factoren die meespelen bij deze speculatie zijn de technische indicatoren, de voortgang in de rechtszaak van de SEC tegen Ripple, het toenemende aantal partnerschappen wereldwijd en veel meer. Zal Ripple deze maand een historische crypto bull run kunnen beginnen, of zijn er betere alternatieven op korte termijn?

400 miljoen nieuwe XRP tokens in omloop

Afgelopen zondag heeft Ripple, een gerenommeerd blockchain bedrijf in San Francisco, de crypto sector opgeschud door 400 miljoen XRP tokens uit te brengen. Deze XRP tokens hadden op dat moment een waarde van ongeveer $217 miljoen.

Doordat de transactie afwijkt van het gebruikelijke maandelijkse escrow schema van Ripple, zijn er de nodige vragen en bezorgdheden opgekomen bij belanghebbenden binnen het XRP ecosysteem. Normaliter brengt Ripple iedere maand een significante hoeveelheid XRP tokens uit zijn escrow account. Vanwege dit regelmatige schema blijft de transparantie en stabiliteit in de XRP markt hoog.

Er vindt veel speculatie plaats binnen platforms zoals X en Reddit. De transactie werd oorspronkelijk aan het licht gebracht door Whale Alert, een prominente tracker binnen de crypto sector. Aan de transactie zat een cryptische memo verbonden.

Deze memo verwijst naar bekende namen binnen de community, zoals “Hodor” en “John Deaton”. Ook is er veel speculatie over de zin “February escrow was not executed? Hmmm.”. De community vraagt zich af wat dit kan betekenen. Is dit een vertraging van het gebruikelijke schema, of juist vervroegd?

Het gebrek aan duidelijke communicatie door Ripple over de ongeplande uitgave van XRP tokens wekt bezorgdheden op rond de transparantie en mogelijke marktmanipulatie.

De community wacht nog op de toelichting van Ripple. In een periode van onzekerheid is het belangrijk dat Ripple haar motieven rondom de transactie duidelijk uitlegt. Hierdoor kan de potentieel negatieve impact op de markt worden vermeden.

Gaat XRP stijgen door nieuwe tokens?

Als gevolg van de onzekerheid is de koers in de afgelopen 24 uur met 1,62% gedaald naar zijn huidige waarde van $0,5338. Toch zijn er genoeg redenen voor een mogelijke XRP crypto bull run op korte tot middellange termijn.

Zo lijken de technische indicatoren onlangs hun bodem te hebben bereikt. De Relative Strength Indicator (RSI) kaatst terug van een oververkochte positie van 27 naar een stijgende waarde van 37. Ook de Moving Average Convergence Divergence (MACD) lijkt tekens te vertonen om binnenkort te herstellen.

XRP koers grafiek / Bron: TradingView

Naast deze technische indicatoren die tekens van een herstel laten zien, speelt ook de voortgang in de SEC-Ripple rechtszaak mee. Een gunstige uitkomst van deze rechtszaak kan de katalysator zijn voor een crypto bull run.

Verder heeft Ripple sterke fundamenten. De lage transactiekosten, robuuste onderliggende technologie en lage marktwaardering werken allemaal in het voordeel van Ripple. Ook macro-economische factoren zijn gunstig.

De volgende Bitcoin halving is om de hoek en in het verleden heeft deze altijd de start van een crypto bull run gesignaleerd. Verder kan de instroom van institutionele investeringen door de spot Bitcoin ETF’s de koers van Ripple naar een nieuw niveau tillen. Mocht Ripple de onzekerheid rondom de uitgave van 400 nieuwe XRP tokens aanpakken, dan ziet de toekomst van Ripple er rooskleurig uit.

Alternatieven voor XRP

Mocht Ripple er niet in slagen om de onzekerheid aan te pakken, of zijn de omstandigheden minder gunstig dan voorspeld, dan kunnen investeerders op zoek zijn naar XRP alternatieven die op korte termijn voor winst kunnen zorgen. De beste altcoins kunnen in korte tijd significante rendementen opleveren vanwege hun relatief kleine marktkapitalisatie en uitstekende Use Case.

Bitcoin Minetrix – Profiteer van Bitcoin halving

Een van de beste altcoins om te profiteren van de aankomende Bitcoin halving is Bitcoin Minetrix ($BTCMTX). Deze altcoin introduceert een nieuwe manier van Bitcoin cloud mining. Om Bitcoins te minen hebben gebruikers gespecialiseerde apparatuur en technische kennis nodig. Daarnaast komen er hoge energierekeningen bij kijken. Bitcoin Minetrix wilt dit probleem oplossen met zijn Stake-2-Mine concept.

Met dit concept is het mogelijk om met slechts een kleine investering aan $BTCMTX tokens Bitcoin te minen. Met het staken verdienen gebruikers namelijk cloud mining credits verdienen. Deze credits wisselen ze vervolgens in voor hashing power, waarmee je Bitcoins minet. Stakers zullen in een overzicht kunnen terugvinden hoeveel tokens ze hebben gestaked en wat hun beloningen zijn.

Bitcoin Minetrix

In het verleden werden cloud mining platforms vaak geassocieerd met fraude. Dit komt doordat deze platforms vaak een hoge inleg hebben en de Bitcoins worden toegekend aan een gecentraliseerde partij. Door dit proces te tokeniseren, vermijdt Bitcoin Minetrix al deze problemen. Gebruikers kunnen deelnemen met een kleine inleg en de Bitcoins worden automatisch verdeeld via de smart contracts.

Van de 4 miljard $BTCMTX tokens wordt 42,5% gebruikt voor Bitcoin mining, 35% voor marketing, 15% voor community beloningen en 7,5% voor staking beloningen totdat het platform operationeel is. Gebruikers kunnen nog voor een korte tijd $BTCMTX tokens kopen in de presale voor slechts $0,0137 per stuk.

 

Sponge V2 – De volgende grote meme coin

Sponge V2 ($SPONGE) is een gloednieuwe cryptomunt die verder bouwt op het succes van Sponge, een meme coin die in 2023 stijgingen van wel 100x heeft meegemaakt. Dit is de ideale token voor gebruikers die de oorsponkelijke 100x pump in 2023 hebben gemist.

Sponge V2 heeft onlangs zijn bridge met de oorspronkelijke $SPONGE voltooid. Dit betekent dat alle $SPONGEV1 tokens zijn omgezet naar Sponge V2. Met deze bridge komen verschillende nieuwe functies, zoals een Play-2-Earn racing game waarmee gebruikers tokens kunnen verdienen.

Sponge V2 altcoin

Verder bevat Sponge V2 een robuust staking mechanisme waarmee gebruikers een jaarlijks rendement van 187% kunnen verdienen op de Ethereum blockchain. Gebruikers kunnen zelfs een jaarlijks rendement van 814% verdienen op de Polygon blockchain. Dit is allemaal terug te vinden in de staking dashboard van Sponge V2.

Sluit je dus aan bij deze virale meme coin met 100x potentie. Het is nog voor een korte tijd mogelijk om tokens te kopen voor slechts $0,00123 per stuk. Mis de 100x pump niet voordat de tokens stijgen tijdens de volgende crypto bull run.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post 400 Mln Nieuwe XRP Tokens, Historische Crypto Bull Run Onderweg? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.