In een opmerkelijke mijlpaal voor de oudste en meest bekende cryptocurrency, heeft Bitcoin in het derde kwartaal van 2023 meer dan 40 miljoen transacties verwerkt. Dit is de eerste keer sinds de oprichting van Bitcoin dat zo’n hoog aantal transacties binnen één kwartaal is geregistreerd. Deze statistiek, gepubliceerd in het laatste “HDX – Q3 23 Market Pulse” rapport van Hashdex, benadrukt de groeiende acceptatie en het toenemende gebruik van het Bitcoin-netwerk.

Deze stijging in het aantal transacties kan worden gezien als een indicatie van de toenemende netwerkactiviteit en de brede acceptatie van Bitcoin als een betrouwbaar betalings- en overdrachtsysteem. Het rapport van Hashdex wijst ook op de innovatieve toepassingen binnen het Bitcoin-netwerk, zoals het gebruik van inscripties voor unieke gegevensregistratie, wat de bruikbaarheid van Bitcoin verder heeft verbeterd.

Het rapport benadrukt ook de verminderde volatiliteit van BTC en ETH in het derde kwartaal van dit jaar, wat wijst op de rijping van de cryptomarkt en een verschuiving naar institutionele investeringen. Bovendien hebben verschillende partnerschappen tussen traditionele financiële spelers en crypto-initiatieven plaatsgevonden in het laatste kwartaal, wat de trend van institutionele adoptie bevestigt. Op dit moment is de koers echter flink gestegen, maar we zitten al in het vierde en tevens laatste kwartaal van 2023.

Met de verwachting van de goedkeuring van een spot BTC ETF in de VS, wordt verwacht dat de dominantie van BTC in de komende maanden zal blijven toenemen.

Deze ontwikkelingen suggereren een positieve trend voor de langetermijnwaarde van Bitcoin, gebaseerd op een toenemende vraag en creatieve toepassingen van het netwerk. De groei in transacties komt op een moment dat de cryptomarkt een verschuiving ziet naar meer institutionele betrokkenheid, zoals blijkt uit verschillende initiatieven en samenwerkingen tussen traditionele financiële instellingen en blockchain-technologie.

Deze golf van institutionele adoptie en technologische innovatie binnen de cryptosector wijst op een groeiend vertrouwen in en erkenning van de potentie van blockchain-technologie om de financiële sector te transformeren, stelt het rapport. Met de toenemende integratie van blockchain in gevestigde financiële diensten en betalingssystemen, lijkt de toekomst van Bitcoin en andere cryptocurrencies steeds meer verweven met de bredere economie.


The post 40 miljoen transacties voor bitcoin in 3 maanden appeared first on Bitcoinmagazine.nl.