Bitcoin kan de komende maanden een perfecte storm verwachten. Davy Stevens, founder van BLOX, deelt op LinkedIn een scenario waar drie evenementen kunnen bijdragen aan een significant hogere Bitcoin koers.

Perfect storm in economie

De term “perfect storm” wordt gebruikt om een situatie te beschrijven waarin meerdere negatieve factoren samenkomen om een ​​ernstige crisis te veroorzaken.

In een economische context kan de term perfect storm worden gebruikt om een ​​situatie te beschrijven waarin een aantal factoren samenkomen om een ​​economische crisis te veroorzaken. Deze factoren kunnen onder meer een recessie, een hoge werkloosheid, een inflatie en een beurscrash zijn.

Een voorbeeld van zo’n situatie is de financiële crisis van 2008, die werd veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder een subprime-hypotheekcrisis, een kredietcrisis en een beurscrash.

Perfect storm voor Bitcoin

Des te ironischer is dat juist die perfect storm heeft geleid tot de geboorte van Bitcoin. De term perfect storm wordt bij Bitcoin juist gekscherend gebruikt om een positief scenario te schetsen. Want wat slecht is voor de traditionele economie, zou juist goed moeten zijn voor Bitcoin.

Davy Stevens deelt op LinkedIn drie events die onafhankelijk van elkaar samen kunnen zorgen voor een perfect storm. Stevens noemt ook de verwachte datums en hoe waarschijnlijk het is dat het zich zo afspeelt:

1. Goedkeuring Bitcoin spot ETF – 10 januari 2024 – 90%+
2. Bitcoin Block Halving – april/mei 2024 – ~99.9%+
3. Renteverlaging door de FED – juli 2024 – 60%+ (zie tabel)

Stevens: ‘Ieder van deze events zou al genoeg kunnen zijn voor het inluiden van een nieuwe bull run in crypto. Maar ik denk dat vrijwel niemand begrijpt wat er mogelijk staat te gebeuren als er twee of zelfs drie van deze events binnen een periode van 7 maanden plaatsvindt.’

Bitcoin expert Michiel Brunet de Rochebrune herkent deze drie factoren ook. Op LinkedIn zegt hij hierover:

‘De Bitcoin Block Halving is in principe een zekerheid. De kans dat een Bitcoin spot ETF in de nabije toekomst wordt goedgekeurd is volgens analisten 90%+ en na gisteren kunnen we wellicht ook een iets hogere waarschijnlijkheid toedichten aan aanstaande renteverlagingen.’

Met ‘gisteren’ verwijst analist Brunet de Rochebrune naar het nieuws over dat de FED wellicht stopt met het verhogen van de rente.

The post 3 redenen waarom Bitcoin een perfect storm kan verwachten appeared first on BLOX | Nieuws.