De Bitcoin koers is vanaf het begin van 2024 met 23 procent gestegen en staat inmiddels op ~52.000 dollar. Dankzij die stijgingen en het gigantische succes van de Spot Bitcoin ETFs, speculeren veel mensen al over nieuwe all-time highs voor de digitale munt. Het sentiment is zelfs zo goed, dat er analisten zijn die voor de volgende halving al nieuwe koersrecords verwachten voor Bitcoin.

Momenteel zijn er drie indicatoren die richting een nieuwe all-time high wijzen voor Bitcoin in 2024.

Bullish over Bitcoin vanwege de halving

Veel analisten geloven dat de volgende halving (19 april) een doorslaggevende factor is in de koersontwikkeling van Bitcoin. Op basis van de koersgeschiedenis van de digitale munt lijkt het alsof de bullmarkten altijd beginnen nadat de halving heeft plaatsgevonden.

Het halveren van de blokbeloning voor miners van 6,25 naar 3,125 Bitcoin is historisch gezien heel bullish geweest voor de koers. Volgens de pseudonieme analist Rekt Capital kunnen bullruns zelfs al maanden voor de halving beginnen.

Voor het uitbreken van de COVID-19 pandemie in 2020 presteerde de Bitcoin koers ook sterk in aanloop naar de halving. Zonder de pandemie had het koersverloop in dat jaar er misschien nog wel beter uitgezien.

Op basis van de bovenstaande grafiek van Rekt Capital lijken we ons eerst op te moeten maken voor een correctie na de halving, waarna de parabolische opwaartse trend moet beginnen.

Spot Bitcoin ETFs drijven de Bitcoin koers

Een andere bullish indicator voor de Bitcoin koers ligt bij de Spot Bitcoin ETFs, die voor een netto-instroom van 4,5 miljard dollar aan kapitaal zorgden sinds de lancering op 11 januari.

Daar zit alleen de data van gisteren nog niet bij, die in de loop van de dag bekend zal worden. Deze week nam de vraag naar Spot Bitcoin ETFs agressief toe. Gemiddeld werd er elke dag voor 450 miljoen dollar aan Bitcoin gekocht door de ETFs afgelopen week.

In totaal houden de 9 nieuwe Bitcoin ETFs nu 258.770 Bitcoin aan, wat betekent dat ze per dag gemiddeld 10.000 Bitcoin ingekocht hebben. Dat is ongeveer 11x de dagelijkse productie van de miners, die 900 Bitcoin per dag creëren. Op 19 april halveert die productie naar 450 Bitcoin per dag.

Technische setup van Bitcoin is bullish

Op de weekgrafiek is Bitcoin erin geslaagd om een ronde bodem te vormen, met de all-time high van 69.220 dollar als “neklijn” van het patroon.

Een sluiting van de week boven dat niveau zou weleens het definitieve begin van een nieuwe parabolische stijging van Bitcoin kunnen markeren. Ook de Relative Strength Index (RSI), een momentum-indicator, is boven het niveau van 80 uitgekomen.

Dat geeft aan dat de bulls in controle zijn en er in principe sprake is van een opwaartse trend. Nu moeten we dus hopen dat Bitcoin daarin de volgende stappen kan zetten. Rond het niveau van 52.000 dollar lijkt er in ieder geval voldoende weerstand te zijn.

The post 3 indicatoren wijzen op all-time high voor Bitcoin in 2024 appeared first on BLOX | Nieuws.