Er lopen vandaag weer voor miljarden dollars aan optiecontracten af voor Bitcoin en Ethereum. Het is altijd lastig om te voorspellen hoe de markt zal reageren op dergelijke momenten, maar vaak zorgen deze deadlines wel voor een bak met volatiliteit. Vaak zie je de koers op dit soort dagen enorme sprongen maken, om vervolgens weer naar zijn “normale staat” terug te keren.

Miljarden dollars aan opties verlopen

Voor Bitcoin gaat het om 1,5 miljard dollar aan optiecontracten en voor Ethereum staat het totaal op 800 miljoen dollar. Dat zijn geen misselijke bedragen.

Volgens Greeks.live is de put-call verhouding momenteel 0,62. Dat wil zeggen dat er meer call-opties openstaan, wat betekent dat handelaren op de optiemarkt bullish zijn over de Bitcoin koers op de korte termijn.

Met een call-optie betaal je een klein bedrag om in de toekomst Bitcoin te mogen kopen tegen de koers van vandaag. Als jij denkt dat de Bitcoin koers volgende week op 100.000 dollar staat, dan kan het interessant zijn om die optie te kopen.

Andersom geldt natuurlijk hetzelfde voor put-opties. Voor Ethereum zijn handelaren op de markt nog meer bullish. Daar is namelijk sprake van een put-call verhouding van 0,49 op dit moment.

Goed idee om Bitcoin te verkopen?

Volgens Greeks.Live kan het op de korte termijn zelfs slim zijn om Bitcoin te verkopen. Dat schrijven ze letterlijk in het bovenstaande bericht. Zij baseren zich hierbij onder andere op de recente vertraging in de ETF-stromen en het meer bedrukte sentiment.

Waar iedereen rond half maart nog extreem bullish was, is dat nu wel redelijk verdwenen.

Door het verlopen van de opties vandaag kunnen we dus een volatiel dagje tegemoet gaan met Bitcoin. Vooralsnog lijkt de koers redelijk in balans. Over de afgelopen 24 uur is er sprake van een lichte daling van 0,21 procent. In die zin kunnen we nog niet echt van volatiliteit spreken, integendeel zelfs.

The post $2,3 miljard aan opties voor Bitcoin en Ethereum staan op springen appeared first on BLOX | Nieuws.