21Bitcoin heeft een kapitaalinjectie van €2,1 miljoen aangekondigd. Het geld komt bij de Volksbank Raiffeisenbank Bayern Mitte eG, vandaan. Dit is een van de grotere banken uit Duitsland en een van de grootste bankgroepen in Centraal- en Oost-Europa.

Financieringsronde

De strategische financieringsronde onder leiding van Volksbank Raiffeisenbank Bayern Mitte eG luidt een nieuw hoofdstuk in voor 21Bitcoin. Achter 21Bitcoin zit het bedrijf FIOR Digital GmbH. Het richt zich op het vereenvoudigen van bitcointransacties.

De Duitse bank heeft niet alleen haar financiële steun beloofd, maar zal ook nauw in de gaten houden hoe het platform wordt ontwikkeld. Met gebruikservaring, eenvoud en menselijkheid, wil 21Bitcoin zich onderscheiden van de concurrentie.

De investering van €2,1 miljoen zal het bedrijf in staat stellen zijn diensten verder te ontwikkelen. 21Bitcoin gaat ook het lightning netwerk integreren om bitcoinaankopen goedkoper en sneller te kunnen maken. Ook werkt het aan 21Private, waarmee het aan dienstverlening doet voor andere bedrijven die met bitcoin bezig gaan.

Oud banknieuws

De verhalen rondom de Volksbank Raiffeisenbank zijn niet altijd positief geweest. In december 2021 maakte het Nederlandse Bittr bekend dat de Nordoberpfalz-divisie van de bank geen diensten meer wilde leveren aan het bitcoinbedrijf van Ruben Waterman.

Eerder werkte de Raiffeisenbank ook al samen met het grote BitPanda als “technology partner”.

Sinds een jaar maanden heeft de Oostenrijkse beurs het met Lukas Enzersdorfer-Konrad een nieuwe CEO. Leuk detail: hij was voorheen werkzaam bij de Duitse bank.


The post 21Bitcoin haalt 2,1 miljoen euro op via Duitse traditionele bank appeared first on Bitcoinmagazine.nl.