Cryptohandelaren die gokken tegen een dalende Bitcoinprijs werden verrast toen de prijs van de koning der cryptocurrencies de $46.000 overstijgde, wat leidde tot een golf van gedwongen sluitingen van shortposities. Binnen slechts 24 uur werden 58.496 handelaren geconfronteerd met verliezen, wat resulteerde in een totaal van $215,37 miljoen aan geliquideerde posities. De grootste enkelvoudige liquidatieorder, ter waarde van maar liefst $9,44 miljoen, vond plaats op OKX, specifiek binnen een Bitcoin naar USDT (Tether) omruiling. Bitcoin shorts kregen de grootste klap, met $90 miljoen aan bearish (short) weddenschappen die op een dag werden geliquideerd, terwijl Ethereum shorts ook aanzienlijke verliezen leden, met een totaal van $25 miljoen. De Bitcoin Fear and Greed Index heeft een niveau van 76 bereikt, wat wijst op een staat van ‘Extreme Greed’ onder marktdeelnemers.

Wat is er gebeurd?

Volgens data van Coinglass werden binnen 24 uur 58.496 handelaren geconfronteerd met verliezen, wat resulteerde in een totaal van $215,37 miljoen aan geliquideerde posities. De grootste enkelvoudige liquidatieorder, ter waarde van maar liefst $9,44 miljoen, vond plaats op OKX, specifiek binnen een Bitcoin naar USDT (Tether) omruiling. Bitcoin shorts kregen de grootste klap, met $90 miljoen aan bearish (short) weddenschappen die op een dag werden geliquideerd, terwijl Ethereum shorts ook aanzienlijke verliezen leden, met een totaal van $25 miljoen.

Waarom je dit moet weten

Blockchain-analist Jamie Coutts opperde een alternatieve reden voor de waardering van de cryptocurrency. “Volgens CT (crypto Twitter) en de media is de enige reden dat Bitcoin in het afgelopen jaar met 150% is gestegen te wijten aan de positionering voorafgaand aan de lancering van ETF’s. Maar ondersteunen de fundamenten de huidige prijzen?” Coutts haalt netwerkactiviteitsindices aan om de robuuste fundamentele waarde van Bitcoin aan te tonen. “Deze aangepaste index, met daarin verschillende metrieken voor netwerkadoptie, staat op een all-time high, maar BTC staat nog steeds 40% onder zijn piek,” aldus Coutts, die stelt dat ondanks de prijs van Bitcoin nog steeds achterblijft bij zijn recordniveaus, de huidige waardering niet volledig de kracht van zijn fundamenten weerspiegelt.

Ondertussen heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) vlak voor de verwachte goedkeuring van ETF’s een waarschuwend standpunt herhaald tegen FOMO-gedreven crypto-investeringsstrategieën.

The post $215 miljoen aan Bitcoin shorts geliquideerd – Waarom? appeared first on BLOX | Nieuws.