In een recente discussie heeft Anatoly Yakovenko, mede-oprichter van Solana, zijn zorgen geuit over mogelijke uitdagingen voor Ethereum en Solana. Hij suggereerde op sociale media dat Ethereum te maken zou kunnen krijgen met centralisatierisico, waarbij bepaalde delen van het netwerk te dominant worden, wat in strijd zou zijn met Ethereum’s streven naar decentralisatie.

Atomic Composability in Solana

Yakovenko benadrukte ook een essentieel aspect van het ontwerp van Solana: atomische samenstelbaarheid (atomic composability). Deze functie zorgt ervoor dat verschillende onderdelen van de blockchain soepel samenwerken. Hij geeft echter toe dat als de bredere blockchain-gemeenschap deze functie niet waardeert, de toekomstige succeskansen van Solana onzeker kunnen zijn.

Ethereum’s complexe taal

In een andere opmerking bekritiseerde blockchain-expert Qiao Wang Ethereum voor het gebruik van complexe taal in zijn marketing, wat nieuwe ontwikkelaars in verwarring zou kunnen brengen. Ethereum’s mede-oprichter, Vitalik Buterin, stemde hiermee in en erkende de noodzaak van eenvoudigere communicatie, vooral voor ontwikkelaars, aangezien complexe taal alleen maar ontwikkelaars zou kunnen ontmoedigen om de blockchain-ruimte binnen te treden.

The post 2024 voorspelling: wordt Ethereum centralisatie een ramp? appeared first on BLOX | Nieuws.