De Solana (SOL) Foundation heeft een nieuw rapport vrijgegeven waarin ze wijst op positieve veranderingen binnen het ecosysteem. In 2023 meldde de stichting een aanzienlijke toename in het aantrekken en behouden van ontwikkelaars, en dit wordt toegeschreven aan geavanceerde tools en educatieve middelen die beschikbaar zijn binnen het Solana-ecosysteem.

Toename van ontwikkelaarsretentie

Volgens het rapport van de Solana Foundation is de driemaandelijkse ontwikkelaarsretentie in het Solana-ecosysteem in 2023 gestegen van 31% naar meer dan 50%. Deze groei wordt toegeschreven aan verbeteringen in het aantrekken van ontwikkelaars en de toegenomen kansen binnen het ecosysteem. De retentie werd beoordeeld door het aantal ontwikkelaars te meten dat gedurende drie opeenvolgende maanden minstens één transactie heeft uitgevoerd.

Het rapport benadrukte ook dat ongeveer 400-500 SOL-ontwikkelaars om de zes maanden afstuderen aan verschillende ontwikkelaarsbootcamps. Tegelijkertijd zijn het aantal vacatures met 500% gestegen gedurende het jaar.

Recordactiviteit

De toegenomen retentie heeft geholpen om gedurende 2023 2.500 tot 3.000 maandelijkse actieve ontwikkelaars binnen het SOL-ecosysteem te behouden, volgens gegevens van GitHub. De Solana Foundation schreef de verhoogde activiteit ook toe aan verbeterde tools voor meerdere programmeertalen en extra educatieve content. De stichting erkende echter ook dat er verbeteringen nodig waren op het gebied van testen en debuggen.

Explosieve groei

Het rapport meldde verder: “Meer dan 3.000 projecten zijn uitgevoerd in de afgelopen drie jaar en er is meer dan $600 miljoen opgehaald voor projecten die zijn ingediend bij hackathons.” De toename in ontwikkelaarsactiviteit in het Solana-ecosysteem in 2023 valt samen met een succesvol jaar voor Solana’s native cryptocurrency, SOL, die in 2023 steeg van $8 naar meer dan $120.

Lees meer over Solana’s opmerkelijke groei en ontwikkelaarssucces in het volledige rapport.

The post 2023 succesverhaal: Waarom kozen 400-500 ontwikkelaars voor Solana? appeared first on BLOX | Nieuws.