In de eerste helft van 2023 kon je beter Bitcoin in je BLOX-kluis stof laten verzamelen, dan investeren in een cryptofonds. Bitcoin heeft het namelijk 68,8% beter gedaan dan de cryptofondsen met hun dure kantoren en adviseurs.

Bitcoin steeg 84% in eerste heft 2023

Volgens data van 21e6 Capital AG, een in Zwitserland gevestigde investeringsadviseur, haalden cryptofondsen gemiddeld een rendement van 15,2% in dezelfde periode, terwijl Bitcoin ongeveer 84% steeg.

Maximilian Bruckner, hoofd marketing bij 21e6 Capital AG, zegt dat cryptofondsen in het verleden in staat waren om Bitcoin te overtreffen in bullmarkten. De matige prestaties in 2023 worden echter toegeschreven aan uitdagende marktomstandigheden en de grote kasreserves die ze aan het einde van 2022 aanhielden.

Crypto verkopen en cash aanhouden

Na de val van cryptobeurs FTX en andere cryptoprojecten in 2022 besloten veel cryptofondsen om het risico te verminderen en financiële buffers op te bouwen.

Ergens klinkt dat heel logisch, maar het klinkt ook als buy high, sell low. Deze beslissing zorgde er namelijk voor dat ze de koersstijging van de eerste helft van 2023 volledig misliepen.

Op dit moment is de Bitcoin koers 26.384 euro, een stijging van 76% sinds 1 januari.

Sentiment wordt beter

Het algemene sentiment na de gebeurtenissen van 2022 leidde tot grotere dan normale kasposities voor veel fondsen. Daarnaast presteerde Bitcoin ook beter dan de meeste altcoins, dus of deze fondsen nou diversificeren met cash of altcoins, ze hadden beter Bitcoin kunnen aanhouden.

Het rapport schrijft dat alle strategieën van cryptofondsen positieve resultaten behaalden in 2023, maar ze presteerden slechter in vergelijking met Bitcoin, vooral die met aanzienlijke blootstelling aan altcoins, futures, of die sterk leunden op momentum signalen.

Het beleggerssentiment liet een lichte verbetering zien gedurende H1 2023, wat suggereert dat sommige fondsen overwegen om meer geld toe te wijzen aan cryptocurrency. Maar daar zijn we nog niet 100% stelt het rapport.

The post 2023: Beter om Bitcoin vast te houden dan investeren in cryptofondsen appeared first on BLOX | Nieuws.