De Indiase autoriteiten hebben $11 miljoen in beslag genomen van de Brits-Indiase zakenman Raj Kundra. Hij was onderdeel van een vermeende bitcoin scam.

Inbeslagname van bitcoin oplichter

Op grond van de bepalingen van de Prevention of Money Laundering Act (PMLA) heeft het directoraat donderdag de tijdelijke inbeslagname verklaard van zowel onroerend goed als persoonlijke bezittingen die Kundra bezit. De man is de echtgenoot van Bollywood-actrice Shilpa Shetty.

Er was een onderzoek gestart op M/s Variable Tech Pte Ltd, maar ook op individuen, waaronder Amit Bhardwaj, Ajay Bhardwaj, Vivek Bhardwaj, Simpy Bhardwaj, Mahender Bhardwaj. De verdachten hadden in 2017 bitcoin ter waarde van ongeveer $792 miljoen opgehaald bij investeerders. Ze deden dit echter door de slachtoffers te misleiden met garanties van 10% maandelijks rendement via bitcoin.

 

Tijdens het onderzoek ontdekte het bureau dat Kundra 285 bitcoin had ontvangen van Amit Bhardwaj, de bedenker van de Ponzi met de naam ‘Gain Bitcoin’. Het geld was bedoeld om een mining farm op te zetten in Oekraïne. Hier kwam niets van terecht en het geld kwam in bezit van Kundra. In de verklaring staat het volgende:

“De verzamelde bitcoins zouden worden gebruikt voor bitcoin mining en investeerders zouden enorme rendementen in crypto-activa behalen. Maar de initiatiefnemers hebben de investeerders bedrogen en de onrechtmatig verkregen bitcoins werden in obscure online wallets bewaard.”

Eerder was er al actie ondernomen in dezelfde zaak. Vorig jaar januari werd Nikhil Mahajan gearresteerd, terwijl Simpy Bhardwaj en Nitin Gaur in december werden gearresteerd. Ze zitten allemaal nog in gerechtelijke hechtenis.


The post $11 miljoen in beslag genomen van de zakenman in bitcoin scam appeared first on Bitcoinmagazine.nl.