100.000 dollar nog mogelijk, bitcoin blijft stock-to-flow volgen

Bitcoin heeft een flinke knauw gekregen, maar inmiddels staat de koers weer ruim 15 procent hoger dan gisteren. In deze tijden lijkt er geen pijl op te trekken. En wat blijft er over van alle optimistische verwachtingen rondom de koers? Volgens Plan B staat zijn stock-to-flow-model nog steeds fier overeind en kunnen we in 2021 nog steeds een koers van 100.000 dollar verwachten.

Stock-to-flow model klopt nog steeds

Het stock-to-flow model van PlanB is een model dat kijkt naar de productie van bitcoin. Simpelweg geeft de stock-to-flow aan hoeveel jaar het duurt om de huidige voorraad van bitcoin te verdubbelen. Elke vier jaar halveert het aanbod van nieuwe bitcoins en gaat de stock-to-flow omhoog.

PlanB legde de stock-to-flow over de koers van bitcoin en ontdekte een sterk verband. Hoe schaarser bitcoin wordt, hoe hoger de prijs. Als de koers het model blijft volgen kan bitcoin volgend jaar 100.000 dollar waard zijn. En hoewel de koers vorige week flink is gezakt, is het model volgens PlanB nog steeds niet ongeldig. Bitcoin beweegt namelijk nog steeds binnen de bandbreedte van het stock-to-flow-model.

Soms beweegt de koers boven het model en soms eronder, maar uiteindelijk blijft de koers het model volgen. Dat noem je ook wel co-integratie. PlanB vergelijkt dit met een dronkenlap die een hond aan de lijn houdt. Uiteindelijk vindt hij altijd de weg thuis, al is het met een omweg.

Houd de bitcoin block halving in de gaten

Rond 12 mei vindt de derde bitcoin block halving plaats, dan wordt het aanbod van nieuwe bitcoins gehalveerd. Er komen dan nog maar 6,25 nieuwe bitcoins vrij per tien minuten. Dat zorgt ervoor dat bitcoin schaarser wordt, en dat kan een positieve impact hebben op de koers. Of de bitcoin block halving ook deze keer een positieve impact heeft op de koers? Op onze uitgebreide koerspagina blijf je altijd op de hoogte over de prijs van bitcoin.

The post 100.000 dollar nog mogelijk, bitcoin blijft stock-to-flow volgen appeared first on BTC Direct | Nieuws.