In een opmerkelijke gebeurtenis heeft Ethereum, ‘s werelds op één na grootste cryptocurrency, maar liefst 5,358.63 Ether verbrand met een totale waarde van $10,128,934. Deze verbranding volgt op de implementatie van de Ethereum Improvement Proposal (EIP-1159) op 5 augustus 2021, waarbij het brandstofmodel van de blockchain drastisch werd gewijzigd. Deze enigmatische gebeurtenis heeft geleid tot speculatie over de toekomst van Ether als een deflatoir middel. Laten we dieper ingaan op de betekenis achter deze cruciale verandering en de mogelijke implicaties voor de waarde van Ethereum.

Het Ethereum-brandmechanisme

Op een fijne woensdag ging er een aanzienlijk bedrag in rook op toen meer dan 5,300 Ether, met een actuele waarde van meer dan $10 miljoen, van de Ethereum-transacties permanent uit circulatie werd verwijderd. Dit proces staat bekend als “burning,” waarbij een munt of token wordt verstuurd naar een onbruikbare portemonnee om het voorgoed uit circulatie te halen. De brandstof achter deze opmerkelijke gebeurtenis is het EIP-1159-voorstel, zo valt te lezen op Benzinga. Deze heeft het brandstofmodel van Ethereum revolutionair veranderd.

De EIP-1159 Upgrade

Op 5 augustus 2021 werd EIP-1159 met succes geïmplementeerd op het Ethereum-netwerk, en het bracht een fundamentele verschuiving in de manier waarop transactiekosten worden behandeld. Voorheen hadden gebruikers te maken met wisselende en soms hoge transactiekosten, afhankelijk van de netwerkdrukte. Met de nieuwe upgrade wordt elke transactie nu voorzien van een variabele basisvergoeding die zich aanpast aan de huidige vraag naar blokruimte. Deze basisvergoeding wordt echter verbrand, waardoor het aanbod van Ether permanent wordt verlaagd.

Deflatoire vooruitzichten voor Ethereum

Met de verbranding van Ether en de introductie van EIP-1159, stijgt de waarde van de overgebleven Ether in omloop. Dit is omdat het aanbod van Ether nu een neerwaartse trend vertoont, terwijl de vraag naar de cryptocurrency onverminderd sterk blijft. Bovendien is Ethereum momenteel aan het uitgeven van nieuwe Ether met een jaarlijkse snelheid van 4%, maar dit percentage zal naar verwachting in de toekomst dalen tot slechts 0.5-1% als onderdeel van de Ethereum 2.0-upgrade.

Een deflatoire valuta in de maak

De gecombineerde invloed van de brandstofverbranding en de verwachte daling van de nieuwe Ether-uitgifte brengt de mogelijkheid van Ethereum als een deflatoir middel naar voren. Met de netto geannualiseerde uitgifte van Ether die onlangs een negatief percentage van -6.12% bereikte, is het duidelijk dat het aanbod van Ether momenteel sneller daalt dan het wordt uitgegeven. Deze situatie heeft experts doen speculeren dat Ethereum uiteindelijk een deflatoir karakter kan krijgen, wat betekent dat het over de tijd meer waarde kan winnen.

Conclusie

De verbranding van meer dan $10 miljoen aan Ether heeft de aandacht gevestigd op de evolutie van Ethereum als een deflatoir middel. Met de EIP-1159-upgrade die de basisvergoedingen verbrandt, heeft Ethereum de potentie om een afnemende aanbodscyclus te ervaren, wat op zijn beurt de waarde van de cryptocurrency kan stimuleren. Terwijl de crypto-industrie evolueert, kijken investeerders en blockchain-enthousiastelingen reikhalzend uit naar de toekomst van Ethereum als een mogelijke deflatoir financieel instrument.

The post 10 miljoen dollar aan Ethereum geburnd, wat is hiervan de reden? appeared first on BLOX | Nieuws.